26 Temmuz 2015 Pazar

Sınırsız Elektrik Videosu Yalan Mı Gerçek Mi ?


 Bu videoyu çoğu kişi youtube da yada çeşitli sosyal medyalarda arkadaşlarınızın paylaşması ile görmüş olabilirsiniz. İzlemeyenler için solda videoyu koydum. İzlediğinizde "hadi canım" , "olur mu öyle şey ?" gibi tepkiler verebilirsiniz. Peki bu video doğru mu yanlış mı ? Böyle bir şey mümkün mü değil mi ? Sorularının cevabını elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım.


Yukarıdaki videoyu izleyip şaşırdınız şimdi de bu videoyu izleyince hayal kırıklığına uğradınız oysa ilk videoyu izlediğinizde ne kadar da şaşırmıştınız. Yıllarca bu videolar youtube da geziyor oysa ki hepsi birer yalan. Kablolar %100 olarak iletken değildir verilen elektrik kablolardan priz bölümüne ulaşana kadar kayboluyor. Diyelim ki yüksek şekilde elektrik yüklendi kablolara devir daim yaparak elektrik elde ettiniz. Bunu yapabilseniz bile taktığınız lamba yada şarj aleti 5 dk sonra yine işlevsizleşecek. Çünkü kablolarda her dönüşte belli bir miktar elektrik kaybolmuş olacak. Yani hepimizi kandırdılar :)





Unknown

Author & Editor

Yazar Hakkında: Ben Hasancan Öksüzler. Yaklaşık 2 senedir internet dünyasında aktif olarak bulunmaktayım. 2 sene önce Lisemde katıldığım bir kişisel gelişim seminerinden sonra, Kendi Kahramanınız Olun! Sloganıyla kendimi internette geliştirmeye karar verdim. Etrafımdaki insanlara faydam oluyorsa ne mutlu yazılarımda yorum olarak bi teşekkürü mazur görmezseniz çok sevirim :).

0 yorum:

Yorum Gönder

 
biz.