2 Ağustos 2015 Pazar

Nedir Bu "Akıllı" Telefonlardan Çektiklerimiz ?

Merhabalar,

Satırlarıma telefonlarını atıp tutmayı seven, yeri geldiğinde onları tenis raketi yapan, elindekine bir türlü sahip çıkamayan tatlı sakarlara hepinize merhaba diyerek başlamak istiyorum. Yazacaklarım sizi yakından ilgilendiriyor veya ilgilendirecek ve yahut ilgilendirmiş olabilir.


Baya aşina olduğumuz bir cümle geliyor şimdi:"Gün geçtikçe akıllı telefonların kullanımı günden güne artıyor." Öyle diyorlar, katılıyorum. Akıllı telefonlar ve eski akılsız telefonlarla ilgili bir konuya değineceğim bugün. "SAĞLAMLIK ve KAZAZEDE"

Size Nokia 3310'u hatırlatmak istiyorum, istikrar abidesi, karda çamurda her koşulda sizi yarı yolda bırakmaz, düşer kalkar ama şaşmaz... 


Bir de yeni akıllı telefonlarımız var. iPhone 6, Sony Xperia Z3 , LG G4 ... Saydıklarım çok akıllı telefonlardır, yeri gelir kendilerine baktırmayı iyi bilirler. Aman akıllımın üzeri çizilmesin, aman düşmesin kıymetlim, çok ısındı dinlensin biraz... Sanırım bu yüzden akıllılar. Ama siz ne kadar iyi bir ebeveyn olsanız da bazen dikkatsizlikle kazalar meydana gelebiliyor. Sağlamlığa değindim şimdi bir de kazazede kısmına değineyim.

Telefonumuzu düşürdük ve ekranında baktıkça can yakan bir kırık tablosu. Bazılarınız şanslıdır ki dokunmatiği zarar görmemiştir ve kırık bir şekilde kullanmaya devam edersiniz, diğer bazıları biraz daha şansızdır dokunmatiği çalışmaz malesef ve teknik servisine gönderir tamir ettirmek için. Tamir edilebilir bir hasardır neyse ki 450-600 TL arasında değişen cüzi(!) fiyatlara size akıllı telefonunuzu teslim ederler sapasağlam(!) bir şekilde. Değiştirdikleri ekran fiyatı ise 100 TL ile 250 TL arasında değişiyor. Yani aradaki bu farkı vermek yerine biraz sazı elinize almaya ne dersiniz? Aşağıda/Yanda sizinle bazı telefonların ayrıntılı bir şekilde ekran değişimini paylaşıyorum. Kendi modelinizi veya ona yakın olanı bulup cesaretinizi toplayıp deneyin. Kesinlikle zor değil.

Bazı videolarda telefonun üzerinde gezdirdikleri ısı makinesidir, silikonu ısıtıp yumuşatarak ayrıştırmayı kolaylaştırmak amacıyla yapılır. Fön makinesi olabilir bu alet yerine. Gezdirme süresini biraz uzun tutmak lazım çünkü ısı 
makinesi 150 derece civarı bir sıcaklık verir. Tornavidalarınız, cımbızınız ve bıçağınız varsa hazırsınız demektir. 
Teşekkürler.


                                                                                                                                                                     

Unknown

Author & Editor

Yazar Hakkında: Ben Hasancan Öksüzler. Yaklaşık 2 senedir internet dünyasında aktif olarak bulunmaktayım. 2 sene önce Lisemde katıldığım bir kişisel gelişim seminerinden sonra, Kendi Kahramanınız Olun! Sloganıyla kendimi internette geliştirmeye karar verdim. Etrafımdaki insanlara faydam oluyorsa ne mutlu yazılarımda yorum olarak bi teşekkürü mazur görmezseniz çok sevirim :).

0 yorum:

Yorum Gönder

 
biz.